Massief acacia: natuurlijk warm en duurzaam.

Als specialist in massief houten meubels, is de kwaliteit van de meubels die we verkopen zeer belangrijk voor ons. Het hout dat we selecteren, behoudt de edelheid van de boom en zijn levende schoonheid. Wat de houtsoort ook is die u kiest, ze vallen allemaal op door hun unieke eigenschappen.

Acacia is erg populair in de houtindustrie en wordt vaak vergeleken met teak, waarmee het veel kwaliteiten deelt, waaronder een natuurlijk vermogen om insecten, vocht en slecht weer te weerstaan. De stevige, fijne vezel vervormt bijna niet en is van nature bestand tegen vocht en weersinvloeden. Het is daarom een zeer populaire houtsoort voor buitendeuren en -ramen en tuinmeubelen, maar ook voor de badkamer en decoratieve objecten die minutieus vakmanschap vereisen. De dichtheid, hardheid en duurzaamheid maken er een uitstekend materiaal van.

Esthetisch

Esthetisch

Warm acacia heeft een goudbruine tint, variërend van donkerblond tot bruin. De kenmerkende lineaire nerf maakt er een elegante houtsoort met een sterk karakter van. Het blijft lang stabiel en is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen of zonnestralen: Het is perfect voor buitenmeubilair of meubilair dat achter een groot raam staat.

Zoals alle massief houten meubelen, met andere woorden levend materiaal, is elk acaciameubel uniek, met kleine variaties in nerf en kleur, en dat is wat we zo leuk vinden bij Tikamoon!

 
 
Bestendig

Bestendig

Ultrabestendig! Acacia is een zeer hard, dicht hout met een goede schokbestendigheid, dus ideaal voor een landhuis, kinderkamer of speelkamer. Het is niet gevoelig voor insecten, schimmels of vocht, waardoor het echt geschikt is voor tuinmeubelen en sanitair.

Acacia, dat van nature rotbestendig is, valt onder risicoklasse 4, wat betekent dat het erkend geschikt is voor gebruik buitenshuis.

De kenmerkende lineaire nerf maakt er een elegante houtsoort met een sterk karakter van.

Duurzaam

Duurzaam

Acacia heeft een lage impact op het milieu: het is van nature rotbestendig, bestand tegen vocht en niet erg gevoelig voor de effecten van fotosynthese, en heeft geen chemische behandeling nodig. Daarom is het interessant als eco-burgerinitiatief voor een verminderde impact van het menselijk leven op het milieu.

Acacia draagt bij aan de biodiversiteit door de bodem te helpen verbeteren en beschermen.

Stijl

Stijl

Acacia is een populaire keuze voor eigentijdse interieurs en heeft een exotische uitstraling die zeer gewaardeerd wordt door ontwerpers en architecten. Dit hout wordt vaak bewerkt in sobere lijnen, omdat het unieke karakter van de zichtbare nerven genoeg is om het meubel waarvoor het wordt gebruikt al zijn persoonlijkheid te geven.