Achter elk meubelstuk: een boom, een bos, een ecosysteem

Onze Tikamoonmeubels zijn gemaakt van massief hout, waardoor de edelheid van de boom behouden blijft en de levensduur gegarandeerd is. Geassembleerd met de expertise van traditionele meubelmakerij, blijft massief hout leven en zich aanpassen aan de variaties in uw kamer terwijl het zijn robuustheid behoudt. Ons doel is om van onze meubels een levenslange metgezel te maken die van generatie op generatie kan worden doorgegeven.

Verschillende tinten voor dezelfde edelheid

Elk hout heeft een unieke initiële kleur en patroon. Hier zijn er een paar…

Teck

Teakhout

Teak heeft een exotische elegantie en een brede waaier aan tinten: lichte honing, brons of bruin met donkere adering. Na verloop van tijd krijgt het een prachtig zilvergrijs patina.

Ontdek
Notenhout

Notenhout

Walnoot heeft een fijne nerf en een prachtige donkere adering. Deze houtsoort heeft oorspronkelijk een bruine tot donkerbruine kleur, die na verloop van tijd iets lichter wordt.

Ontdek
Eikenhout

Eikenhout

Eikenhout varieert in kleur van lichtbruin tot goudbruin. Met zijn duidelijke adering en intense nerf wordt het patroon gekenmerkt door de ‘mazen’, de houtachtige stralen die vanuit het hart van de boom lopen.

Ontdek
Palissander

Palissander

Palissander onderscheidt zich door de elegante look van de contrasterende nerven. Dit mooi gekleurde hout, variërend van lichtbruin tot paars tot paarsbruin, wordt na verloop van tijd intenser en krijgt een bijzonder fraai uiterlijk.

Ontdek
Mangohout

Mangohout

De mangoboom onthult een rijk palet aan tinten, variërend van diep blond tot donkerbruin met duidelijk zichtbare nerven die zeer effectvol zijn.

Ontdek
Mindi

Mindi

De mindi heeft een lichte tint, een rechte nerf, lichtgevende reflecties... Het toont lichte, duidelijk zichtbare nerven die zeer effectvol zijn en een gladde vezel zonder knopen.

Ontdek
Acacia

Acacia

De acacia benadrukt zijn elegantie en karakter door een gouden tint die varieert van donkerblond tot bruin. Het unieke uiterlijk van zijn lineaire nerf maakt het een zeer gewaardeerd hout.

Ontdek

Onze andere materialen