Massief notenhout: edel, esthetisch, design en bestendig

Als specialist in massief houten meubels, is de kwaliteit van de meubels die we verkopen zeer belangrijk voor ons. Het hout dat we selecteren behoudt de edelheid van de boom en zijn levende schoonheid. Wat de houtsoort ook is die u kiest, ze vallen allemaal op door hun unieke eigenschappen.

Walnoot, uit de Verenigde Staten en Noord-Europa, is een zeer gewild hout voor de meubelmakerij, inlegwerk en hoogwaardige meubels: Het is een van de mooiste houtsoorten en wordt al sinds de Renaissance gebruikt om hemelbedden van te maken en de mooiste kastelen mee in te richten. Walnoot wordt nu beschouwd als een van de meest modieuze houtsoorten en is verkrijgbaar in kleuren variërend van reebruin tot donkerbruin met donkere adering. Een chique, elegante en karaktervolle houtsoort, die de tand des tijds prachtig doorstaat en de kamer een onmiskenbaar cachet geeft.

Esthetisch

Esthetisch

Modern, chic en warm, walnoot is een prachtig hout met een sterk karakter! Het is erg in de mode in hedendaagse interieurs en is de lieveling van architecten en ontwerpers. Het heeft een fijne nerf en een donkere adering van uitzonderlijke schoonheid. Deze houtsoort heeft oorspronkelijk een bruine tot donkerbruine kleur, die na verloop van tijd iets lichter wordt.

Walnoot is een opmerkelijk mooi hout dat wordt gebruikt voor interieurmeubelen. De meeste notenhouten meubels van Tikamoon zijn gemaakt met hout van topkwaliteit: Het meest edele deel van de boom wordt bewerkt, wat zorgt voor de gelijkmatige kleur, de extreme robuustheid en duurzaamheid van de meubels als ze correct worden onderhouden.

 
 
Bestendig

Bestendig

Walnoot is een vrij zware, harde houtsoort die een goede stabiliteit biedt en uitstekend bestand is tegen slijtage. Het is dus heel logisch om het te gebruiken als keuken- of woonkamertafel, buffet, console of salontafel, en brengt veel elegantie in uw dagelijks leven. Dit type meubilair mag niet buiten staan. Het is echt een meubelstuk dat een mooie toets geeft aan het interieur.

Alle walnoten meubelen die we aanbieden zijn al beschermd met olie. Om de levensduur van uw meubels te verlengen, raden we regelmatig onderhoud aan.

Het heeft een fijne tot gemiddelde nerf en een prachtige, donkere adering.

Duurzaam

Duurzaam

Er is veel tijd nodig om walnoot te drogen, te snijden en in elkaar te zetten. Door deze verschillende stadia te respecteren, behoudt dit hout door de jaren heen al zijn schoonheid en verfijnde elegantie.

De meeste van onze notenhouten meubelen zijn FSC-gecertificeerd®, wat garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen die op een ecologisch verantwoorde en sociaal voordelige manier worden beheerd.

Stijl

Stijl

Walnoot is donkerder dan andere houtsoorten en is nu erg in de mode in hedendaags design. Dit hout, versterkt door lichtgekleurde muren, creëert een warme en karaktervolle sfeer in elke kamer van het huis: van de woonkamer tot de slaapkamer, van de gang tot de keuken en het kantoor, we kunnen er geen genoeg van krijgen!